امروز : یکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت : ۱۶:۱۴:۵۸

تاثیر رژیم غذایی بر ریسک ابتلا به سرطان

بسیاری ازموارد می توانند منجر به پیشرفت بیماری های مزمن از جمله انواع خاصی از سرطان شوند. ارتباط بین رژیم غذایی و ریسک ابتلا به سرطان پیچیده است. با این حال ، بین الگوهای رژیمی مشخص و افزایش ریسک ابتلا به سرطان وابستگی هایی وجود دارد. این مقاله شرح می دهد که رژیم غذایی چگونه می تواند بر ریسک ابتلا به سرطان تاثیر بگذارد.

محققان پیش بینی کرده اند که تا اخر این قرن سرطان علت اصلی مرگ و میر در هر کشور خواهد بود. بدین صورت پیشگیری از سرطان اولویت مهمی در حوزه مراقبت سلامتی شده است.

با اینکه بسیاری از موارد می توانند ریسک ابتلا به سرطان را در یک فرد افزایش دهند، تحقیقات نشان می دهد که عوامل محیطی مانند انتخاب های رژیم غذایی نیز می توانند تاثیرگذار باشند.

در اوایل ۱۹۶۰ ، محققان یافتند که امار سرطان در کشورها متفاوت است و مشخص شد که الگو های غذایی خاص با انواع خاصی از سرطان مرتبط اند.

آنها همچنین یافتند که آمار سرطان درافرادی که از کشورهای با ریسک سرطان پایین به کشورهایی با ریسک سرطان بالا مهاجرت کرده اند، مطابق با آن کشوری است که به آن مهاجرت کرده اند. این موضوع نشان می دهد که رژیم غذایی و سبک زندگی به شدت در ابتلا به سرطان مهم و تاثیرگذار است.

ازآن زمان، محققان غذاهای مشخص و الگوهای رژیم غذایی که ممکن است ریسک ابتلا به برخی سرطان های خاص را افزایش بدهند، مشخص کرده اند.

این مقاله در درجه ی اول روی غذا تمرکز دارد. با این وجود مهم است به یاد داشته باشید که مصرف الکل نیز به عنوان یکی از عوامل ریسک افزایش احتمال ابتلا به سرطان شناخته شده است.

تاثیر رژیم غذایی بر سرطان

 رژیم های غذایی مرتبط با خطر ریسک ابتلا به سرطان

تحقیق درباره رژیم غذایی و ریسک ابتلا به سرطان ادامه دارد و محققان هنوز در حال یادگیری درباره چگونگی و چرای تاثیرانتخاب های غذایی بر روی ریسک ابتلا به سرطان هستند.

گوشت قرمز فراوری شده

محققان می دانند که ارتباط قوی بین مصرف گوشت فراوری شده و انواع خاصی از سرطان ها وجود دارد.

در سال ۲۰۱۵ آژانس بین المللی تحقیقات سرطانی ( IARC ) بخشی از سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، گوشت فراوری شده را سرطان زا و گوشت قرمز فراوری نشده را ” احتمالا” سرطان زا طبقه بندی کرد.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۸ نشان می دهد که مصرف گوشت فراوری شده بیش از ۶۰ گرم در روز و مصرف گوشت قرمز بیش از ۱۵۰ گرم در روز خطر ابتلا سرطان روده بزرگ را حدود ۲۰٪ افزایش می دهد.

رژیم های غذایی دارای گوشت قرمز و فراوری شده زیاد ریسک ابتلا به سرطان هایی از جمله سرطان معده و سرطان سینه را افزایش می دهد.

ترکیباتی که حین آشپزی های با حرارت زیاد ایجاد می شوند، می توانند باعث آسیب های سلولی شوند که منجر به پیشرفت سلول های سرطانی شود. آهن هم موجود در گوشت قرمز و فراوری شده نیز می تواند اثر سمی روی سلول ها داشته باشد.

غذاهای فرا فراوری شده

غذاهای فرا فراوری شده اغلب حاوی موادی هستند که از فرایند های صنعتی به دست می ایند. از جمله مکمل های پروتئین، روغن های هیدروژنیزه شده ، شیره ذرت با فروکتوز بالا ، طعم دهنده ها ، شیرین کننده های مصنوعی و غلیظ کننده ها.

مثال هایی از غذاها و نوشیدنی های فرا فراوری شده عبارتند از میان وعده های شیرین فرا فراوری شده ، سودا و نوشیدنی های انرژی زا، غلات صبحانه، فراورده های گوشتی بازترکیب شده ، پیتزاهای منجمد ، آبنبات و غیره.

طبق گفته های متخصصین سلامت، رژیم های غذایی دارای غذاهای فرا فراوری شده از جمله رژیم غذایی غربی، به شدت ریسک ابتلا به سرطان را افزایش می دهند.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۸ که شامل اطلاعاتی از حدود ۱۰۵۰۰۰ نفر است، نشان داد که افزایش ۱۰ درصدی مقدار رژیم غذایی حاوی غذاهای فرا فراوری شده ارتباط قابل توجهی با افزایش ۱۲ درصدی ریسک ابتلا به سرطان و افزایش ۱۱ دصدی ریسک ابتلا به سرطان سینه دارد.

رژیم های غذایی حاوی نمک زیاد

رژیم غذایی ای با نمک زیاد می تواند ریسک ابتلا به سرطان مخصوصا سرطان معده را افزایش دهد.

محققین می گویند که مصرف زیاد نمک می تواند ریسک عفونت توسط باکتری هلیکوباکتر پیلوری را افزایش دهد. این عفونت ها ریسک ابتلا به سرطان معده را به شدت افزایش می دهند.

همچنین خوردن غذاهای پر نمک می تواند منجر به تولبد ترکیبات N-nitroso شود. این ترکیبات برای انسان سرطان زا هستند.

نوشیدنی های داغ

خوردن نوشیدنی های داغ می تواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. IARC نوشیدنی هایی با دمای بالایی ۱۴۹ درجه فارنهایت را برای انسان ها احتمالا سرطان زا طبقه بندی کرده است.

مطالعه ای در سال ۲۰۱۵ نشان می دهد که خوردن نوشیدنی های داغ ارتباطی با افزایش قابل توجه ریسک ابتلا به سرطان مری، به ویژه در کشورهای آمریکای جنوبی و آسیایی دارد.

رژیم غذایی و سرطان

سایر عوامل محتمل در رژیم های غذایی

IARC چندین عوامل رژیم غذایی که می توانند منجر به سرطان شوند را طبقه بندی کرده است. به عنوان مثال داشتن رژیم غذایی حاوی قند زیاد می تواند ریسک ابتلا به سرطان مخاط رحم را افزایش دهد.

افلاتوکسین ترکیبی است که توسط قارچ های موجود در غذاهایی مانند آجیل، غلات و میوه های خشک تولید می شود و در شرایط گرم و مرطوب باقی می ماند. این ترکیب سرطان زا شناخته شده است.

دانشمندان افلاتوکسین را عامل بزرگی در افزایش ریسک ابتلا به سرطان کبد می دانند.

کاهش ریسک ابتلا به بیماری های مزمن با رژیم غذایی

قبل از بحث در مورد اینکه چه غذاهایی می توانند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهند ، باید بدانید که بعضی فعالیت ها مانند سیگار کشیدن یا مصرف الکل می توانند عوامل مهمی در افزایش این ریسک باشند.

سیگارنکشیدن ، کاهش مصرف الکل، کنترل وزن و فعال بودن در کاهش ریسک ابتلا به سرطان بسیار مهم اند.

مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی حاوی میوه، سبزیجات ، و سایر غذاهای غنی از فیبر می توانند در برابر سرطان از شما محافظت کنند. به این دلیل که این غذاها حاوی ترکیباتی هستند که از تخریب سلول ها محافظت می کند.

داشتن رژیم غذایی ای که فیبر ، ویتامین و مواد معدنی لازم برای سلامت عمومی و کاهش ریسک ابتلا به سرطان مهم است.

تاثیر مواد غذایی بر افزایش سرطان

سخن اخر

عوامل مختلفی از جمله آن هایی که فرد نمی تواند کنترل کند، بر ریسک ابتلا به سرطان تاثیرگذارند. تحقیقات نشان می دهد که بعضی الگوهای رژیم غذایی خاص می تواند شانس ابتلا به برخی سرطان های خاص را کاهش دهد.

مدارک نشان می دهند که غذاهای فرا فراوری شده، گوشت های فراوری شده ، رژیم های غذایی با نمک بالا و خوردن نوشیدنی های داغ می تواند این ریسک را افزایش دهد.

با اینکه دانشمندان هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد رژیم های غذایی موثر بر ریسک ابتلا به سرطان دارند، افزایش یا حذف این غذا ها می تواند به طور قابل توجهی در سلامت عمومی موثر باشد. این امرهمچنین می تواند منجر به کاهش ریسک ابتلا به برخی سرطان های خاص مانند سرطان های شایع در زنان می شود.

لغو پاسخ دادن

18 − 7 =









Call Now Button