امروز : دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت : ۲۲:۲۲:۲۴

بروز و تشدید التهاب در بیماران مبتلا به “ام اس” ( MS ) با مصرف زیاد نمک

بروز و تشدید التهاب در بیماران مبتلا به "ام اس" ( MS ) با مصرف زیاد نمک

بیماری ام اس (MS) یا مولتیپل اسکلروز (MS) نوعی اختلال خودایمنی در انسان می باشد. در بیماری MS  سیستم ایمنی بدن بیمار، پوشش محافظتی میلین که در اطراف سلول های عصبی (نورون ها) قرار دارد، را از بین می برد.

به طور کلی حدود ۴۰۰۰۰۰ نفر در ایالات متحده و تقریبا ۵/۲ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری MS مبتلا هستند!  مطالعات نشان داده است زنان در خصوص ابتلا به بیماری MS در معرض خطر بیشتری نسبت به مردان هستند. هنوز به طور کامل مشخص نشده است که چه عاملی باعث ایجاد MS در انسان می شود. محققان تصور می کنند استعداد ژنتیکی و عوامل محیطی نقش کلیدی در ایجاد بیماری ایفا می کنند. تحقیقات جدید، که در مجله Immunology Nature منتشر شده است، نشان می دهد مصرف زیاد نمک ممکن است باعث التهاب در بیماری MS شود.

پژوهشگران تا کنون ۲۳۳ هاپلوتایپ (haplotype) شناسایی کرده اند که در ایجاد MS نقش دارند! هاپلوتایپ مجموعه ای از ژن ها در مناطق مختلف کروموزوم انسان می باشد که می تواند از یک والد به ارث برسد.

مطالعات نشان داده اند، عوامل محیطی مانند کمبود ویتامین D، سیگار کشیدن، چاقی و مصرف زیاد نمک در رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به MS ارتباط دارند.

بعضی محققین با بررسی اثر مصرف زیاد نمک بر روی بیماری MS دریافتند که مصرف زیاد نمک التهاب مغزی را تشدید می کند. همچنین مطالعات دیگر نشان داده، مصرف بالای نمک  تعداد سلول های پیش التهابی را افزایش می دهد.

برای بررسی تاثیر میزان زیاد نمک بر سلول های ایمنی  افراد مبتلا به MS ، سلول های T تنظیمی این افراد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نقش اصلی سلول های T تنظیمی، کنترل پاسخ های ایمنی با تنظیم یا مهار سلول های ایمنی دیگر است. این سلول ها همچنین پاسخ ایمنی به خود بدن و ذرات خارجی را کنترل می کنند و به جلوگیری از بیماری های خود ایمنی کمک می نمایند.

دانشمندان با بررسی سلول های تنظیمی دریافتند عدم توازنی بین یک نوع سایتوکاین (یک ماده پیش التهابی) به نام اینترفرون گاما و یک نوع سایتوکاین ضد التهابی به نام اینترلوکین ۱۰ (IL-10) وجود دارد. شایان ذکر است که محققان این اختلال را در افراد مبتلا به MS  که نمک زیادی مصرف می کردند، شناسایی نمودند.

محققان با استفاده از روشهای پیشرفته ژنتیکی دریافتند پروتئینی به نام بتا-کاتنین (beta-catenin) نقش کلیدی در حفظ عملکرد سلول های T تنظیمی و تنظیم سایتوکاین های پیش التهابی و ضد التهابی که در بالا ذکر شد، ایفا می کند. این مطالعه همچنین نشان داد بتا کاتنین از طریق نوعی گیرنده پروتئینی به نام PTGER2 در التهاب ناشی از مصرف زیاد نمک نقش دارد.

دانشمندان بیان کردند حفظ برقراری توازن بین سایتوکاین های پیش التهابی و ضد التهابی همواره مهم است ؛ از آنجا که این عدم تعادل در محیط نمکیزیاد افزایش می یابد، افرادی که در معرض خطر ابتلا به MS قرار دارند باید میزان مصرف نمک را کاهش دهند.

MedicalNewsToday, Thursday 1 November 2018

لغو پاسخ دادن

دو × 3 =