کاهش وزن و کلسترول با مصرف سرکه سیب
سرکه سیب یکی از انواع معمول سرکه تولید شده در سراسر جهان است. این سرکه از سیب دو بار تخمیر شده، ساخته می شود. این فرایند، سرکه با رنگ نارنجی حاوی اسید استیک را ایجاد می کند. اسید استیک موجود در سرکه می تواند به عنوان ماده کمک کننده فعال در کاهش وزن عمل نماید.
مطالعه ای که بر روی موش ها انجام شد، نشان داد موش هایی که اسید استیک استفاده نمودند، انرژی و اکسیژن بیشتری مصرف می کردند و برای تولید انرژی، چربی بیشتری را نسبت به آن هایی که آب استفاده کردند، می سوزانند. محققین اظهار داشتند که اسید استیک می تواند به کاهش کلسترول بد بدن کمک کند.
در تحقیقاتی که بر روی ۱۵۵ نفر از افراد چاق انجام شد، بعد از ۱۲ هفته، مشخص شد افرادی که ۱۵ یا ۳۰ میلی لیتر سرکه مصرف نمودند، وزن بدن کمتر و چربی شکمی کمتری نسبت به افرادی که سرکه دریافت نکرده بودند، دارند.
نتایج بررسی ها بر روی دوازده نفر بعد از خوردن سه میزان مختلف سرکه با اسید استیک و گروه کنترل بدون مصرف سرکه نشان داد که افرادی که بیشترین مقدار اسید استیک را دریافت می کنند، قند خون و انسولین پایین تر نسبت به سایر گروه ها دارند.
همچنین نتایج تحقیقات بر روی دو گروه موش که با یک رژیم غذایی با چربی بالا تغذیه شدند، نشان داد گروهی از موش ها که روزانه همراه رژیم غذایی سرکه سیب مصرف می کردند نسبت به گروه دیگر (بدون مصرف سرکه سیب) میل کمتری به غذا داشته و همچنین وزن کمتری نسبت به آن هایی که سرکه سیب دریافت نکرده بودند، داشتند. همچنین موش هایی که سرکه سیب را مصرف کرده بودند، میزان قند خون و کلسترول پایین تر را نشان دادند.
سرکه سیب ممکن است علاوه بر کاهش وزن مزایای دیگری داشته باشد. با این حال، مطالعات تا به امروز بر روی اثرات بهداشتی آن اندک و محدود بوده است. از مزایای احتمالی سرکه سیب می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کاهش سطح انسولین بعد از خوردن غذا
- کاهش قند خون
- کاهش کلسترول
- بهبودی در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- توانایی آنتی باکتریال
- کاهش علائم کششی در بارداری
MedicalNewsToday, Thu 30 November 2017