امروز : پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت : ۱۰:۳۹:۴۰

کاهش احتمال از دست دادن حافظه در مردان با مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات!

کاهش احتمال از دست دادن حافظه در مردان با مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات!

کاهش احتمال از دست دادن حافظه در مردان با مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات!

 نتایج تحقیقاتی که  بیش از دو دهه است بر روی مردان انجام شده، نشان می دهد مردانی که رژیم غذایی سالمی دارند می توانند از مغز با بهروری بهتری برخوردار باشند!

نتایج یکی از این مطالعات که توسط محققان دانشگاه هاروارد در بوستون انجام شده است، اطلاعات مربوط به ۲۷،۸۴۲ مرد را به مدت ۲۶ سال مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد مصرف مقادیر بیشتر از بعضی غذاها و نوشیدنی ها باعث کاهش خطر از دست دادن حافظه و مهارت های تفکر می گردد.

شایان ذکر است در بین مواد غذایی، سبزیجات برگ دار، سبزیجات نارنجی، قرمز و تیره، میوه توت و آب پرتقال بیشترین اثر را داشتند! نتایج این بررسی ها که اخیرا در مجله نورولوژی انتشار یافته، نشان می دهد، انتخاب رژیم غذایی برای حفظ سلامت مغز اهمیت دارد. در این مطالعه مردان با آزمون عملکرد شناختی ذهنی (SCF) معتبر مورد سنجش قرار گرفتند تا تغییرات در حافظه و توانایی های تفکر در آنها تشخیص داده شود.

محققین بیان کردند این آزمون ذهنی می تواند کاهش مهارت حافظه و تفکر را پیش از انجام آزمایشات هدف دار نشان دهد. هر گونه کاهش حافظه در نتایج آزمون عملکرد شناختی ذهنی(SCF) نشان دهنده شروع اختلال شناختی خفیف (MCI) است. طبق اظهارات پژوهشگران موسسه ملی پیری ایالات متحده، حدود ۸۰ درصد از افرادی که به عنوان MCI و مبتلا به ضعف مغزی شناسایی می شوند، در طی ۷ سال به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.

نتایج مصرف میوه ها و سبزیجات در بین این افراد نشان داد مردانی که بیشتر (حدود ۶ وعده در روز)  سبزیجات مصرف می کردند، با احتمال ۳۴ درصد کمتر دچار کاهش عملکرد حافظه می شند. نتایج همچنین نشان داد مردانی که هر روز آب پرتقال مصرف می کنند، نسبت به افرادی که فقط یک بار در ماه مصرف می کنند، ۴۷ درصد آزمون عملکرد شناختی ذهنی بهتری خواهند داشت. البته این نتایج در ارتباط با مردان مسنی است که هر روز آب پرتقال را می خورند.

علاوه بر این، مردانی که روزانه مصرف میوه بیشتری دارند، احتمال داشتن نمره ضعیف در آزمون عملکرد شناختی ذهنی کمتر می شود. هرچند که تاثیر سایر غذاها را نمی توان نادیده گرفت.

محققین اذعان دارند با توجه به نوع مطالعه حاضر نمی توان  نتیجه گیری نمود که مصرف زیاد میوه ها، سبزیجات و آب پرتقال موجب کاهش پیشرفت از دست دادن حافظه می شود.

با این وجود، نتایج این مطالعه که در طول یک دوره طولانی انجام گردیده است به روشنی نشان می دهد که ارتباطی بین مصرف مقدار زیاد میوه و سبزیجات و جلوگیری از کاهش حافظه وجود دارد!

MedicalNewsToday, 23 November 2018

لغو پاسخ دادن

یک × 4 =









Call Now Button