نقش ویتامین D در بیماری کووید ۱۹
همه ما می دانیم که ویتامین D، ویتامین ضروری برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها می باشد. اما محققین نقش های دیگری را نیز برای این ویتامین در نظر گرفته اند که مهم ترین آن محافظت از سیستم ایمنی می باشد.
مکمل های ویتامین D می توانند در پیشگیری از بروز عفونت حاد سیستم تنفسی نقش داشته باشند.
اما آیا دوز مصرفی ویتامین D در کووید ۱۹ نقش دارد؟ تحقیقاتی در خصوص ارتباط میان مصرف ویتامین D و این بیماری انجام شده است و تضادهایی وجود دارد.
در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا مصرف مکمل های ویتامین D مزایایی را به خصوص برای آن دسته از افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند، به همراه دارد؟
ویتامین D چیست؟
مطالعاتی در سال ۲۰۱۷ انجام شد، مبنی بر این که مصرف ویتامین D می تواند در پیشگیری از بروز کووید ۱۹ موثر باشد. مصرف میزان کافی ویتامین D می تواند به مقابله سیستم ایمنی در برابر ویروس SARS- CoV- 2 و دیگر ویروس هایی که منجر به عفونت های سیستم تنفس فوقانی می شوند، کمک کند. در افرادی که کمبود این ویتامین را دارند، محافظت خوبی صورت نخواهد گرفت.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افراد سیاه پوستی که در نواحی جنوبی زندگی می کنند، بیشتر دچار کمبود ویتامین D هستند.
برای تولید ویتامین D، زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیریم، کلسترول در سلول های پوستی تبدیل به فرم غیر فعال ویتامین D می شود. این فرم غیر فعال در کبد و کلیه ها، دستخوش تغییرات شیمیایی خواهد شد.
رنگدانه ملانین که به پوست ما رنگ می دهد، مانع از رسیدن نور فرابنفش به سلول ها می شود. در نتیجه، هر چه پوست تیره تر باشد، برای تولید ویتامین D مورد نیاز، به نور خورشید و فرابنفش بیشتری نیاز خواهد بود.
تست چه افرادی برای کووید ۱۹ مثبت می شود؟
مطالعاتی در خصوص سطح مصرف ویتامین D افرادی که تست کووید ۱۹ انجام داده بودند، صورت گرفت. ۴۳۱۴ فردی که تست کووید ۱۹ انجام داده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. با بررسی سوابق پزشکی مشخص شد که سطح ویتامین D در ۴۸۹ طی یک سال اخیر اندازه گیری شده بود. در این گروه، ۷۱ نفر، تست شان مثبت شده بود که ۳۲ نفر آن ها کمبود ویتامین D داشتند.
تیم تحقیقاتی هم چنین با توجه به سوابق تست ویتامین D و اطلاعات به دست آمده از مکمل های ویتامین D ، برای پیش بینی تعداد افرادی که زمان انجام تست کووید ۱۹، سطح ویتامین D شان پایین بود، کمک گرفت. در این بررسی مشخص شد که ۲۱٫۶ درصد در زمان انجام تست، کمبود ویتامین داشتند.
این در حالی است که تحقیقات نشان می دهند، ویتامین D می تواند نقشی در مثبت شدن نتیجه تست کووید ۱۹ داشته باشد.
این تیم به بررسی اطلاعات به دست آمده از نتایج تست کووید ۱۹، ۱۹۱۷۷۹ نفر و هم چنین سطح ویتامین D آن ها در دوازده ماه گذشته پرداخت. نتایج نشان داد، که ۸٫۱ درصد افرادی که عفونت SARS- Cov- 2 داشتند، سطح کافی ویتامین D داشتند. این در حالی است که ۲٫۵ درصد افرادی که که کمبود ویتامین D داشتند، جواب تست شان مثبت شد.
ویتامین D و عوارض کووید ۱۹
تحقیقات نشان می دهند ۳۲٫۸ درصد از ۲۳۵ بیمار بستری، سطح ویتامین دی شان زیر ۳۰ نانوگرم در میلی لیتر بود. هم چنین ارتباطی میان مطلوب بودن سطح ویتامین دی و خفیف بودن کووید ۱۹ مشاهده شد.
با این که تحقیقات صورت گرفته نقش محافظتی ویتامین D در برابر کووید ۱۹ را نشان می دهند، اما تعداد کمی از بیماران مورد مطالعه قرار گرفتند و به دیگر عوامل موثر اهمیت چندانی داده نشد.
مکمل های ویتامین D برای تمامی افراد؟
تحقیقات نشان می دهند مصرف مکمل های ویتامین D می تواند به تامین میزان کافی این ویتامین کمک کند و این در حالی است که ارتباطی میان مصرف ویتامین D و کووید ۱۹ وجود دارد.
ویتامین D مزایایی را برای سلامت استخوان ها و عضلات به همراه دارد و مصرف آن می تواند احتمال بروز کووید ۱۹ را کاهش دهد.
بسیاری از پزشکان معتقدند، مصرف روزانه ویتامین D این اطمینان را به شما می دهد که مصرف تانکافی است و این مورد قبل از کووید ۱۹ به اثبات رسیده است.
موسسه ملی سلامت توصیه می کند کودکان زیر یک سال و بزرگسالان بالای هفتاد سال، باید روزانه پانزده میکروگرم ویتامین D مصرف کنند. این میزان برای افراد بالای هفتاد و یک سال، بیست میکروگرم می باشد.
میزان کافی ویتامین D از طریق رژیم غذایی، تماس با نور خورشید و مصرف مکمل ها تامین می شود.
روغن ماهی، جگر، پنیر، تخم مرغ و قارچ منابع طبیعی از ویتامین D هستند.
بسیاری از افراد با رژیم غذایی و تماس با نور خورشید، به میزان کافی ویتامین دست پیدا می کنند.
از آنجایی که مصرف میزان کافی ویتامین D برای افراد از طریق مواد غذایی می تواند سخت باشد، به همین خاطر مصرف مکمل های ویتامین D توصیه می شود.
با شروع اپیدمی کووید ۱۹، مصرف روزانه مکمل ویتامین D برای افرادی که در تماس کمی با نور خورشید هستند، توصیه می شود.
لازم به ذکر است که مصرف بیش از حد ویتامین D می تواند منجر به مسمومیت شود .بیشترین میزان مصرف برای کودکان یک تا هشت سال ۶۳ تا ۷۵ میکروگرم، برای کودکان بالای نه سال و بزرگسالان ۱۰۰ میکروگرم می باشد.
Source: https://www.medicalnewstoday.com/articles/covid-19-what-role-does-vitamin-d-play#Vitamin-D,-COVID-19,-and-skin-color