تشخیص پارکینسون با اندازه گیری میزان کافئین!
بیماری پارکینسون اختلال عصبی است که به طور عمده سبب بروز اختلالات حرکتی مانند ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل، می شود. براساس مطالعات انجام شده محققان معتقدند کافئین می تواند اثر محافظتی در برابر بیماری پارکینسون داشته باشد.
پژوهشگران ژاپنی دریافتند که میزان کافئین در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نسبت به افرادی که سالم هستند و مقدار مشابه کافئین مصرف کرده اند، پایین تراست .
مطالعه جدیدی در ژاپن بر روی ۱۰۸ بیمار مبتلا به پارکینسون بدون مشکلات حافظه و ۳۱ فرد سالم بدون بیماری در طی یک شبانه روز انجام شد. نمونه خون هر بیمار برای کافئین و ۱۱ متابولیت کافئین مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج این تحقیقات نشان داد افراد مبتلا به پارکینسون میزان پایین کافئین (حدود یک سوم) و مقادیر کمتری از ۹ متابولیت کافئین را نسبت به گروه کنترل سالم داشتند. این در حالی بود که هر دو گروه مقادیر مشابه کافئین – حدود دو فنجان قهوه در روز-مصرف کرده بودند. همچنین نتایج این مطالعات نشان دادند که سطح کافئین و متابولیت های آن در خون با شدت بیماری تغییر نمی کند. محققان همچنین ۶۷ نفر مبتلا به بیماری پارکینسون و ۵۱ فرد سالم را برای بررسی تغییرات در ژن هایی که در ارتباط با متابولیسم کافئین هستند، را مورد آزمایش قرار دادند. نتایج این تحقیقات نشان داد که هیچ تفاوتی در این ژن ها بین دو گروه وجود ندارد. لذا به نظر می اید کافئین به درستی در روده کوچک افراد مبتلا به بیماری پارکینسون جذب نمی شود.
در حال حاضر راه مناسبی برای تشخیص بیماری پارکینسون وجود ندارد و تشخیص پاركینسون در مراحل اولیه بیماری بسیار دشوار است. گاهی بعضی از علائم بیماری پارکینسون با فرآیند طبیعی كهولت سن اشتباه گرفته میشوند، و به همین دلیل اغلب تشخیص بیماری شش ماه یا بیشتر به طول می انجامد.
پژوهشگران می کوشند روشی ابداع کنند تا پیش از بروز علائم، یا در اولین مرحله از بروزعلائم، با استفاده از اندازه گیری میزان کافئین و متابولیت های آن، بیماری پارکینسون را تشخیص دهند.
HealthDay News, January 3, 2018