امروز : چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ ساعت : ۱۵:۳۵:۱۳

افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از طریق باکتری های روده ای با مصرف گوشت قرمز!

افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی از طریق باکتری های روده ای با مصرف گوشت قرمز!

دانشمندان شواهد زیادی مبنی بر چگونگی اثر متقابل رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز با باکتری های روده و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی بدست آورده اند.

محققان دریافته اند اگر افراد گوشت قرمز را به عنوان منبع اصلی پروتئین به مدت یک ماه مصرف نمایند، میزان ماده ای به نام تری متیل آمین N -اکسید (TMAO) دو تا سه برابر بیشتر نسبت به افرادی خواهد بود که پروتئین عمده مورد نیاز بدن را  از گوشت سفید یا منابع غیر گوشتی تامین کرده اند.

باکتری های روده ای TMAO را به عنوان یک محصول جانبی، هنگام تغذیه و هضم مواد غذایی معینی تولید می کنند. مطالعات گذشته ارتباط میزان بالای TMAO با ایجاد پلاک های مسدود کننده شریانی و افزایش خطر بیماری های قلبی را نشان داده است.

نتایج مطالعات اخیر دانشمندان که در ژورنال قلب اروپا انتشار یافته است نشان می دهد رژیم غذایی غنی از گوشت قرمز باعث افزایش میزان TMAO در انسان می گردد. به نظر می رسد مصرف مکرر گوشت قرمز نه تنها باعث افزایش تولید TMAO توسط باکتری های روده ای می گردد، بلکه حذف این ترکیب از طریق کلیه ها را نیز کاهش می دهد.

همچنین پژوهش ها نشان داده است TMAO پلاکت های خون را تغییر داده و باعث افزایش خطر تولید ترومبوز یا لخته های خونی در بدن می شود. همچنین  وقتی میزان TMAO در خون بالا باشد، پلاکتها به طور غیرمعمول و متفاوت به محرکهای انسدادی خون پاسخ می دهند. بنابراین به نظر می آید این ترکیب، حتی زمانی که سطح کلسترول و فشار خون طبیعی باشد، می تواند پیش بینی کننده حائز اهمیتی برای ارزیابی وقوع حمله قلبی و یا سکته مغزی باشد.

همچنین نتایج بررسی های در خصوص میزان TMAO در کشور انگلیس نشان داد شدت نارسایی حاد قلبی در افراد با میزان بالای TMAO بیشتر می باشد.

در مطالعه ای که اخیرا انجام شده است نتایج حاکی از آن است، افرادی که رژیم های غذایی شامل مقادیر زیاد گوشت قرمز (گوشت خوک یا گوشت گاو)، مقادیر زیاد گوشت سفید (گوشت مرغ) و همچنین رژیم غذایی غير گوشتی (حبوبات، آجیل، غلات) را برای مدت ۴ هفته داشته اند به طور متوسط ​​ میزان TMAO خون در افراد با رژیم غذایی گوشت قرمز در مقایسه با افراد با رژیم غذایی گوشت سفید و رژیم غذایی غیر گوشتی، سه برابر بیشتر می باشد! شایان ذکر است که این میزان برای بعضی از افراد تا ۱۰ برابر بیشتر بوده است!  علاوه بر این نتایج نشان داد با وجود آنکه کلیه های افراد با رژیم غذایی گوشت قرمز کارایی کمتری در دفع TMAO دارند اما پس از ۴ هفته از حذف گوشت قرمز در رژیم غذایی آنها، میزان TMAO در خون و ادرار کاهش نشان داد!

محققین معتقدند مردم می توانند با تغییر رژیم غذایی، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهند.آنها بیان کردند تولید کمتر TMAO و حذف بالاتر آن از کلیه ها زمانی اتقاق می افتد که افراد رژیم غذایی گوشت سفید و یا رژیم پروتئینی غیر گوشتی داشته باشند. این نوع رژیم غذایی می تواند برای قلب و بدن سالم تر باشد.

MedicalNewsToday, 12 December 2018

لغو پاسخ دادن

چهار × 2 =









Call Now Button