امروز : یکشنبه ۴ مهر ۱۴۰۰ ساعت : ۱۰:۵۰:۵۶

ارتباط بین نوشیدن قهوه و کاهش ریسک ابتلا به مشکلات کبدی

مطالعه جدیدی نشان می دهد که ارتباطی بین نوشیدن هر گونه قهوه و کاهش ریسک ابتلا به مشکلات کبدی وجود دارد.

  • مطالعه‌ای با حضور نزدیک به ۵۰۰,۰۰۰ نفر ، نشان می دهد که نوشیدن قهوه به طور قابل توجهی ریسک ابتلا به اختلال کبدی را کاهش می دهد.
  • این مزیت سلامتی در مورد تمامی گونه‌های قهوه شامل کافئین دار ، بدون کافئین ، دانه قهوه و قهوه فوری صدق می کند.
  • طبق یافته های مطالعه نوشیدن ۳ الی ۴ فنجان قهوه در روز بهترین فایده را دارد.

برای بیشتر افراد ، نوشیدن قهوه قسمت مورد علاقه ( به گفته برخی افراد حتی ضروری ) روزشان است. با این حال جریان همیشگی و گاهی اوقات ضد و نقیض تحقیقاتی که مدارکی برای هر دو مزیت و خطرات مصرف قهوه ارائه می دهند ، وجود دارد.

مطالعه جامع جدیدی پیدا کرده است که تمام گونه های قهوه ریسک ابتلا به اختلال مزمن کبدی ، کبد چرب ، سرطان کبد و مرگ به علت اختلال مزمن کبدی را کاهش می دهد.

بهترین فایده ان در نوشیدن ۳ الی ۴ فنجان قهوه در روز ، حتی قهوه بدون کافئین ، مستند شده است. قهوه دانه ای از قهوه های فوری سودمندتر است.

این مطالعه که توسط محققان در دانشگاه های ساوت همپتون و ادینورگ در بریتانیا صورت گرفته است ، در مجله سلامت عمومی BMC اورده شده است.

ارتباط بین قهوه و بیماری کبدی

ارتباط بین قهوه و بیماری کبدی

مطالعات مطلوب در رابطه با مشکلات کبدی

طبق منابع معتمد بیماری های کبدی در سرتاسر جهان سالانه باعث مرگ ۲ میلیون نفر می شوند‌ که ۱ میلیون از ان ها به دلیل التهاب کبدی ناشی از عفونت ویروسی و سرطان سلول های کبدی جان خود را از دست می دهند.

طبق این مطالعه منطقه ای که به طور زیاد تحت تاثیر بیماری کبدی قرار گرفته ، صحرای جنوب آفریقا است. امریکای مرکزی و جنوبی ، اروپای شرقی و اسیای جنوبی بعد از ان هستند.

عوامل خطر بیماری کبدی شامل مصرف الکل ، داشتن اضافه وزن و دیابت است.

مجله پزشکی medical news today با متخصص کبد کلینیک کلیولند ، دکتر ادهمی گفت و گویی داشت که در ان ایشان این مطالعه را ” بسیار شگفت انگیز ” خطاب کرد.

او گفت : ” مطالعات کوچکتری هم انجام شده است و در ان ها ارتباطی ( بین سلامت کبد و قهوه ) هم یافت شد ، اما این مطالعه با داشتن این تعداد بیمار ارتباط بیشتری را نشان داده است. ”

 

بررسی مطالعه ای ۷ الی ۱۰ ساله  بر روی حدود نیم میلیون نفر

نویسنگان این مطالعه ، اطلاعات ۴۹۴۵۸۵ نفر را از بانک زیست سلامتی بریتانیا تحلیل کردند و ان را به مدت ۷ الی ۱۰ سال ادامه دادند.

در این گروه ۳۸۴۸۱۸ نفر قهوه می نوشیدند و ۱۰۹۷۶۷ نفرشان قهوه مصرف نمی کردند و به عنوان گروه کنترل مطالعه بودند. قهوه خورها از قهوه کافئین دار ، بدون کافئین ، دانه قهوه و قهوه فوری مصرف می کردند.

در طول مدت این مطالعه نمونه شامل ۳۶۰۰ تشخیص بیماری مزمن کبدی ، ۵۴۳۹ مورد کبد چرب و ۱۸۴ مورد کارسینوم سلول های کبدی بود. ۳۰۱ نفر هم در اثر بیماری مزمن کبدی مردند.

در مقایسه با شرکت کنندگانی که قهوه مصرف نمی کردند ، ریسک ابتلا به بیماری های مزمن کبدی در قهوه خور ها ۲۱% کمتر بود.

ریسک ابتلا به کبد چرب نیز ۱۹% و ریسک ابتلا به کارسینوم سلول های کبدی ۲۱% در ان ها کاهش یافت. همچنین شانس مردن بر اثر بیماری های کبدی در قهوه خور ها ۴۹% کمتر بود.

در افرادی که از دانه های قهوه استفاده می کردند ، این کاهش ریسک حتی بیشتر بود.

ریسک ابتلا به بیماری های مزمن کبدی یا کبد چرب در ان ها ۳۵% ، کارسینوم سلول های کبدی ۳۴% و مرگ بر اثر بیماری های کبدی ۶۱% کاهش یافت.

دکتر ادهمی توضیح داد : ” این همچنین می تواند بر فرایند بافت همبند ( جای زخم یا جوشگاه ) و بعدها بر بیماران مبتلا به سیروز کبدی و بافت جای زخم پیشرفته که مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند ، تاثیر داشته باشد . قهوه در ان مرحله هم مفید است. ”

آزمایشگاه پاستور

آزمایشگاه پاستور

بازخورد مطالعه ارتباط بین نوشیدن قهوه و کاهش مشکلات کبدی

یک محدودیت در این مطالعه آن  است که نمونه ان شامل افراد سفید پوست در زمینه های اجتماعی-اقتصادی بهتر است ، در نتیجه یافته های ان ممکن است در کل جهان صدق نکند.

پروفسور ناتان دیویس  زیست شیمیدانی از موسسه کبد و سلامت گوارشی کالج لندن ، اخطار داد که این مطالعه ثابت نمی کند قهوه یک ” ابرغذای ضد بیماری های کبد ” است. او ذکر کرد که مطالعات دیگری مخالف این نظریه را نیز نشان داده اند.

پروفسور دیویس گفت : ” مزایا و ریسک های بلند مدت این مطالعه بسیار کوچک بود. تنها ۴ نفر از هر ۱۰۰۰ قهوه خور ها به بیماری های کبدی دچار نشدند که این تعداد در کسانی که قهوه مصرف نمی کردند ، ۵ در ۱۰۰۰ بود. احتمال دارد عوامل دیگری به جز مصرف قهوه در نتایج تاثیر گذاشته باشند. ”

با این وجود پروفسور ادهمی با گفتن این که ما از پیش هم درمان های موثری برای بیماری های کبدی داشته ایم ، همچنان به مطالعه علاقه مند است : ” در این برهه زمانی با کمبود چاره های پیش رو ، خوردن نوشیدنی ای که بیش از هر چیزی روی زمین در حال مصرف است ؟ من که از ان میخورم! ”

نکته حائز اهمیت این است که مطالعه به این نمی پردازد که چرا قهوه برای سلامت کبد مفید است.

دکتر ادهمی گفت که در نتیجه این مطالعه ازمایشات بالینی ای را برای آزمایش مولکول های قهوه در مقابل بیماری کبد ، پیش بینی می کند. او همچنین ذکر کرد : ” باور کنید این هیجان انگیز ترین خبر در مورد بیماری های کبدی است. ”

ارتباط میان قهوه و ریسک ابتلا به بیماری های کبدی

ارتباط میان قهوه و ریسک ابتلا به بیماری های کبدی

نویسنده ارشد دکتر کندی نتیجه گرفت :

” قهوه به طور گسترده ای در دسترس می باشد و مزیتی که ما در مظالعه می بینیم این است که قهوه می تواند درمان پیشگیری بالقوه ای برای بیماری های مزمن کبدی باشد. این می تواند در کشورهایی با درامد پایین و دسترسی ناکافی به مراقبت های پزشکی و سلامتی مفید باشد. ”

اقتباس از :https://b2n.ir/a89128

 

 

 

لغو پاسخ دادن

3 × 5 =









Call Now Button