امروز : دوشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت : ۲۳:۳۲:۵۸

مواد غذایی مورد نیاز در بیماری پلی‌میالژی‌ روماتیكا (Polymyalgia rheumatica) یا التهاب بافت های متص

اپلی‌میالژی‌ روماتیكا (PMR) یک بیماری التهابی مزمن ست که سبب درد و سفتی اطراف مفصل می شود. این بیماری به طور عمده در افراد بالای ۵۰ سال مشاهده می شود و زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می گردند. علائم PMR شامل سفتی ماهیچه، درد مفصلی، تورم در اطراف مفاصل، خستگی، از دست دادن اشتها و کاهش وزن می باشد. داروهای کورتیکواستروئیدی در کاهش علائم مفید هستند، اما داشتن یک رژیم سالم و منظم، می تواند تاثیر مستقیمی روی علائم بیماری داشته باشد.

خوردن یک رژیم غذایی متنوع و سالم برای افرادی که مبتلا به PMR هستند، بسیار مهم است، زیرا بسیاری از غذاهای ناسالم می توانند علائم بیماری را تشدید نمایند. مصرف رژیم غذایی سالم می تواند علائم بیماری را کاهش دهد و همچنین با عوارض جانبی که در بعضی از افراد به دلیل استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها ایجاد شده، مقابله کند. عوارض جانبی شامل افزایش وزن، دیابت، فشار خون بالا، پوکی استخوان، کبودی و مشکل در خوابیدن هستند.

افراد مبتلا به PMR باید رژیم غذایی حاوی کلسیم، ویتامین D، چربی های خوب و مواد غذایی دارای خاصیت ضد التهابی داشته باشند.

نکاتی که برای افراد مبتلا به PMR توصیه شده است عبارتند از:

  •    کلسیم ماده مغذی ضروری برای حفظ سلامتی استخوان است و ویتامین D در  جذب کلسیم به بدن کمک می کند. ضروری است افراد مبتلا به PMR، کلسیم و ویتامین D را در رژیم غذایی خود داشته باشند، زیرا مصرف طولانی مدت کورتیکواستروئیدها می تواند باعث از دست رفتن استخوان گردد. بعضی از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر منبع خوبی از کلسیم هستند. همچنین مواد غذایی غیر لبنی نظیر سویا، بامیه، کلم بروکلی، اسفناج، ساردین ها و ماهی سالمون نیز منبع مناسبی بریا تامین کلسیم می باشند.·         چربی ها مواد مغذی ضروری هستند. اجتناب از چربی های با ترانس بالا و استفاده از چربی های مناسب  نظیر اسیدهای چرب امگا ۳ که دارای خواص ضد التهابی هستند و می توانند منجر به کاهش علائم PMR گردند، برای این بیماران توصیه شده است. روغن ماهی ، ساردین ها، تخم مرغ، دانه های کتان و گردو سرشار از روغن امگا ۳ هستند.
  • بسیاری از مواد غذایی دارای خواص ضد التهابی هستند. مصرف این غذاها به عنوان بخشی از رژیم غذایی می تواند به کاهش علائم PMR نیز کمک کند. گوجه فرنگی، انواع توت ها، بادام ها، سبزیجات برگ سبز و روغن زیتون دارای خاصیت ضد التهابی می باشند.

 

  • از مصرف غذاهایی که با افزایش التهاب همراه هستند، پرهیز شود. این مواد غذایی شامل کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید یا برنج سفید، غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنی های شیرین، محصولات گوشتی فرآوری شده، گوشت قرمز، مارگارین، مصرف غذاها با شکر و الکل می باشند.

 

  • ورزش همچنین در کاهش علائم این بیماری موثر می باشد. بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به PMR برخی از فعالیت های فیزیکی مانند راه رفتن، شنا کردن و دوچرخه سواری را برای حفظ سلامت استخوان و کاهش التهاب انجام دهند.

 

 

MedicalNewsToday, 30 April 2018

لغو پاسخ دادن

5 × 1 =