امروز : دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت : ۲۰:۳۸:۵۸

رشد و بقای باکتری های مفید ضد سرطان در پستان با رژیم غذایی مدیترانه ای!

در ایالات متحده، سرطان سینه به عنوان شایع ترین سرطان در زنان است. در سال ۲۰۱۵، ۱۲۵ مورد جدید سرطان پستان در هر ۱۰۰،۰۰۰ زن وجود داشته است. همچنین شایع ترین سرطان بعد از پستان، سرطان ریه و برونش ها بود که ۵۸ مورد جدید در هر ۱۰۰،۰۰۰ گزارش شده است.

مطالعات اخیر نشان داده اند غدد شیری انسان، همانند روده، دارای میکروبیوم (مجموعه میکروب های مفید در اندام های مختلف بدن انسان) مخصوص به خود یا جمعیت منحصر به فردی از میکروب ها هستند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده، تومورهای سرطان پستان دارای میزان پایین تری از گونه های باکتری لاکتوباسیلوس در مقایسه با تومورهای غیر سرطانی هستند. این امر بیانگر این است  این باکتری ها می توانند به عنوان نوعی تنظیم کننده علیه سرطان پستان” باشند.

 رژیم غذایی می تواند مجموعه های میکروبی را  نه تنها در روده، بلکه در سایر قسمت های بدن مانند پستان در جنس ماده در پستانداران تحت تاثیر قرار دهد. این تاثیر به اندازه ای موثر است که می تواند شرایطی ضد سرطان پستان در اندام مزبور ایجاد نماید.

محققین در مقاله ای که به زودی در مجله Cell Reports منتشر خواهد شد، نشان داده اند یافته های آنها 
می تواند راهکاری نوین برای پیشگیری و درمان سرطان پستان فراهم نماید.

 

خطر ابتلا به سرطان پستان درزنان با توجه به نوع رژیم غذایی متفاوت است. به طوری که یک رژیم غذایی سالم، نظیر رژیم غذایی مدیترانه غنی از میوه ها، آجیل، سبزیجات، حبوبات، ماهی و روغن زیتون، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. در مقابل ، درخصوص رژیم غذایی معمولی غربی با چربی زیاد، غذاهای فرآوری شده و آب نبات می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دانشمندان با انجام تحقیقات متعدد بر روی میمون ها دریافتند، میمون های با رژیم غذایی مدیترانه ای در بافت پستان خود دارای لاکتوباسیلویس به میزان ۱۰ برابر بیشتر از میمون هایی هستند که رژیم غذایی غربی داشته اند.  همچنین میمون های تحت رژیم غذایی مدیترانه میزان بالاتری از ترکیبات تولید شده از فعالیت صفرا و باکتری ها که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه می باشند، داشته اند.

محققین اظهار داشته اند که این یافته ها به روشنی تأثیر مستقیم رژیم غذایی بر میکروبیوم پستان  و در نتیجه سلامت این اندام  را نشان می دهند.  با این وجود، برای تعیین مکانیسم دقیق اثر باکتری ها و محصولات جانبی متابولیک آنها بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

 

MedicalNewstoday, Tuesday 2 October 2018

لغو پاسخ دادن

ده + 7 =