امروز : یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت : ۲۰:۰۲:۱۵

حفاظت در مقابل ابتلا به سرطان با مصرف پیاز و سیر!

سیر، پیاز، تره فرنگی، پیازچه و موسیر به عنوان سبزیجات آلیوم (allium) طبقه بندی می شوند. این گیاهان در سراسر جهان رشد می کنند و به طور گسترده ای پایه و اساس مواد غذایی خانواده را تشکیل می دهند.

بر اساس مطالعه اخیر، پیاز و سیر علاوه بر توانایی عطر و طعم دادن به اغلب غذا ها ممکن است در برابر سرطان محافظت کننده باشد.

مطالعات گذشته نشان داده است در این سبزیجات ترکیبات خاصی – از جمله فلاونول ها و ترکیبات ارگانوسولفور – وجود دارند که دارای فعالیت بیولوژیکی خاصی هستند. بعضی از این مطالعات نشان داده اند که این ترکیبات مانع پیشرفت سرطان می شوند.

سرطان روده بزرگ که به طور ساده سرطان روده نیز نام دارد، یکی از سرطان های شایع  در مردان و زنان ایالات متحده می باشد. به طور کلی محققان از بعضی عوامل خطر افزایش دهنده خطر ابتلا به سرطان روده در رژیم غذایی، مانند مصرف میزان بالای گوشت قرمز یا فرآوری شده آگاهی دارند. با این حال، آنها در مورد مواد غذایی که ممکن است فرد را در مقابل سرطان روده محافظت نماید، اطلاعات کمتری دارند.

در گذشته مطالعات زیادی در رابطه با تاثیر سبزیجات آلیوم (allium) نظیر سیر و پیاز در کاهش و یا تاثیر بر سیر بیماری سرطان روده انجام گردیده است اما نتایج این تحقیقات به دلیل تفاوت در نحوه ی جمع آوری اطلاعات هماهنگ نمی باشد.

با توجه به این مهم، پژوهشگران تحقیقاتی را به منظور اطمینان از تاثیر سبزیجات آلیوم مانند سیر و پیاز بر خطر ابتلا بر سرطان روده بزرگ انجام دادند. دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی چین اخیرا اظهار داشتند مصرف مقادیر بیشتر این سبزیجات ممکن است موجب جلوگیری از ایجاد سرطان روده بزرگ شود. نتایج این تحقیقات در ژورنال Oncology Clinical Asia-Pacific منتشر شده است. این محققین با بررسی افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ و افرادی که به این سرطان مبتلا نبودند، دریافتند به لحاظ تئوری ارتباط معنی داری بین افزایش میزان مصرف سبزیجات آلیوم و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ وجود دارد. به ویژه بالغین که بیشترین میزان سبزیجات آلیوم را مصرف نمودند، ۷۹ درصد کمتر از افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، به سرطان روده بزرگ مبتلا شدند. شایان ذکر است در این تحقیقات به نظر می رسد رابطه ای بین مصرف هرچه بیشتر سبزیجات آلیوم و حفاظت بهتر وجود دارد.

همچنین نتایج مطالعه ای در جنوب اروپا نشان داد، ارتباط روشنی بین استفاده مکرر از سبزیجات آلیوم مانند سیر و پیاز و کاهش ابتلا به چندین نوع سرطان شایع را نشان می دهد. علاه بر این ارزیابی ارتباط بین مصرف سبزیجات آلیوم و پولیپ های آدنوماتوز که پیش از ایجاد سرطان روده بزرگ بوجود می آیند، نشان داد مصرف سبزیجات آلیوم ممکن است باعث کاهش خطر پولیپ های آدنوماتوز روده بزرگ شود!

محققین معتقدند مصرف کافی این گروه از سبزیجات تغییری ارزشمند در سبک زندگی را فراهم می کند که این خود می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک نماید. البته باید توجه داشت مصرف این سبزیجات به تنهایی خطر ابتلا را به طور معنی داری کاهش نخواهد داد، اما در مقایسه با سایر تغییرات در رژیم غذایی ممکن است موثرتر باشد!

اما این موضوع که رژیم های غنی از سبزیجات گروه آلیوم مانند سیر و پیاز آیا به راستی بر خطر ابتلا به سرطان تاثیر گذار می باشد یا خیر، پرسشی است که احتمال می رود برای رسیدن به پاسخ قطعی مطالعات بیشتری مورد نیاز است! شاید عدم یقین از اثر این گروه از سبزیجات بر خطر ابتلا به سرطان و یا وجود برخی مطالعات متناقض به علت چگونگی پخت سبزیجات باشد که این امر می تواند ترکیب شیمیایی آن را به طور قابل توجهی تغییر دهد. شاید این دلیل اصلی برای آن است که چرا نتایج مطالعات انجام شده بین جمعیت های مختلف جهان متفاوت می باشد! به هر حال باید این نکته در مطالعات آینده مد نظر قرار گیرد.

MedicalNewsToday, 24 February 2019

لغو پاسخ دادن

18 − شش =