امروز : یکشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۹ ساعت : ۲۰:۴۴:۲۱

ارتباط شدت بیماری کووید-۱۹ با مقدار ویتامین D بدن

ارتباط شدت بیماری کووید-۱۹ با مقدار ویتامین D بدن

نتایج تحقیقات اخیر محققین انگلیسی، ارتباط میزان ویتامین D بدن را با مرگ و میر ناشی از بیماری
کووید-۱۹ نشان داد. در این تحقیقات که در مجله پزشکی Irish منتشر شده است، همه مطالعات مربوط
به سنجش میزان ویتامین D در جمعیت بزرگسالان اروپایی را از سال ۱۹۹۹، مورد بررسی قرار داده و
مقدار ویتامین D و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ را مقایسه کرده است.
به طور كلي ویتامین D از قرار گیری پوست در معرض اشعه UVB نور خورشید، تشکیل می شود.
سپس ویتامین D به کبد و در مرحله بعد به کلیه ها منتقل می شود. ویتامین D در کلیه ها به شکل فعال
ویتامین D تبدیل می شود که موجب افزایش جذب کلسیم مواد غذایی در روده می شود. بدین ترتیب کلسیم
برای حفظ اسکلت قوی و جلوگیری از پوکی استخوان مهیا می شود.
ویتامین D همچنین می تواند از طریق بعضی از مسیرهای ایمنی که در مبارزه با ویروس عامل بیماری
کووید-۱۹ درگیر هستند، از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی کند. بسیاری از مطالعات اخیر نقش محوری
ویتامین D در عفونت های ویروسی را تأیید نموده اند.


برخلاف این عقیده که کشورهای دارای عرض جغرافیایی پایین تر مانند اسپانیا و شمال ایتالیا به طور
معمول کشورهای آفتابی هستند و باید از میزان ویتامین D بیشتری برخوردار باشند؛ اما مطالعه اخیر
نشان داده، غلظت ویتامین D مردم این کشورها پایین بوده و دچار کمبود شدید ویتامین D هستند. این
کشورها همچنین بالاترین میزان آلودگی و مرگ ناشی از بیماری کووید-۱۹ را در اروپا تجربه کردند.
همچنین کشورهای دارای عرض جغرافیایی بالاتر مانند نروژ ، فنلاند و سوئد با وجود قرار گیری کمتر
در معرض نور خورشید و به دلیل رایج بودن مصرف مکمل ها و مواد مقوی، میزان ویتامین D بیشتری
دارند. شایان ذکر است میزان آلودگی و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ در این کشورهای
اروپای شمالی کمتر می باشد. باید خاطر نشان ساخت ارتباط بین میزان پایین ویتامین D و مرگ ناشی از
بیماری کووید-۱۹از نظر آماری معنی دار بود.
محققین توضیح دادند، علاوه بر اینکه بهبود میزان ویتامین D برای اطمینان از سلامتی استخوان و
ماهیچه ها مفید خواهد بود، داده ها حاکی از کاهش احتمال بروز عوارض جدی بیماری کووید-۱۹ می
باشند. این امر ممکن است به دلیل اهمیت ویتامین D در تنظیم و سرکوب پاسخ التهابی ناشي از سایتوکین
ها باشد که عواقب شدید بیماری کووید-۱۹و سندرم حاد تنفسی شدید مرتبط با عدم تهویه مناسب هوا و
مرگ را به دنبال دارد.

پروفسور Rose Anne Kenny بیان کرد نهادهای بهداشت عمومی در انگلیس ، اسکاتلند و ولز، از
زمان شیوع بیماری کووید-۱۹توصیه های بهداشتی را تغییر داده اند. در حال حاضر این نهادها توصیه
می کنند، همه بزرگسالان روزانه باید حداقل ۴۰۰ IU ویتامین D مصرف کنند. این در حالی است که
اکنون هیچ نتیجه ای از کارآزمایی ها به اثبات نرسیده است که ویتامین D اثر مفیدی بر شیوع بیماری
کووید-۱۹ داشته است. اما شواهد محکمی از ارتباط بین ویتامین D و شدت پاسخ ها به بیماری کووید-
۱۹ و مرگ و میر وجود دارد.

دکتر Eamon Laird اذعان داشت شواهدی از ارتباط ویتامین D با مرگ و میر وجود دارد. همچنین
بدون شك بهینه سازی مصرف ویتامین D در دستورالعمل های بهداشت عمومی فوایدی را برای سلامت
عمومی و حمایت ازعملکرد سیستم ایمنی خواهد داشت.
محققین خاطر نشان کردند، این تحقیقات نیازمند کارآزمایی های بیشتری می باشند تا شواهد محسوسی
در مورد میزان ویتامین D مورد نیاز برای عملکرد بهینه ایمنی بدست آید. با این حال، مطالعات حاکی
از این هستند، میزان ویتامین D در بعضی از جمعیت ها (حتی در کشورهای آفتابی) پایین است و
مصرف ویتامین D به عنوان مکمل باید در برنامه بهداشتی این کشورها قرار گیرد.

منبع:
 "Vitamin D and Inflammation: Potential Implications for Severity of Covid-
۱۹" by E. Laird, J. Rhodes and R.A. Kenny, 11 May 2020, Irish Medical
Journal.

لغو پاسخ دادن

5 + چهارده =









Call Now Button